Kakao nealkalizované Bio

Nové kakao s nízkým podílem těžkých kovů. Pochází z projektu na obnovu praleza ze Sierra Leone.
Obsahuje nízké množství Kadmia a Niklu.
Nealkalizované kakao v bio kvalitě.
Země původu kakaových bobů: Sierra Leone
Vyrobeno: Holandsko
Datum spotřeby: 2/2027
Cadmium: 0,43 mg/kg (certifikát o testu pošleme na požádání obratem do mailu)

Problém kadmia v kakau a ceny kakaa:
Obsah kadmia a těžkých kovů se v Evropě sleduje již více než deset let. Jinde na světě se toto nereguluje a donedávna se to ani nesledovalo a proto se kakao s vysokým poměrem kadmia prodávalo v jiných částech světa a díky tomu jsme v Evropě měli levné kakao. Prášek s vyšším poměrem kadmia je možné použív ve výrobě, jelikož finální produkt poměr splní.
Momentálně ale vznikají iniciativy a především povědomí zákazníků i jinde na světě, kdy lidé chtějí nezávadné produkty. Tím se výrazně zvýšila poptávka po kakau s nízkým poměrem kadmia po celém světě a kakaový prášek s vyhovujícím množstvím kadmia, niklu a olova je nedostatkový po celém světě. Pokud ještě k tomu přidáme bio certifikaci, tedy nulové hodnoty pesticidů, herbicidů a fungicidů tak vziká krize nabídky.
Těžké kovy se vyskytují v sušině, tzn že kakaové máslo tento problém nemá a kakaová hmota obsahuje průměrně 5x méně kadmia na 1kg.

Výživové hodnoty na 100g:
Energie 355kCal, 1479kJ
Tuky 11 g
Nasycené mastné kyseliny 6,6 g
Sacharidy 24,5 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 32 g
Bílkoviny 23,5 g

Skladem
Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C.
Bio certifikováno KEZ, o.p.s. CZ-BIO-001

CZK Česká koruna
EUR Euro
0
    0
    Váš nákup
    Váš košík je prázdnýZpět do obchodu